Hello everybody, it's Drew, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Recipe of Speedy 🍬🍫Petits sablés choco-caramel. It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
When it comes to cooking, it is important to keep in mind that everybody else started somewhere. I don't know of one person who was born with a wooden cooking spoon and ready to go. There is a lot of learning which must be done in order to be a prolific cook and then there is always room for improvement. Not only would you will need to begin with the basics when it comes to cooking however, you nearly must begin again if understanding how to cook a fresh cuisine such as Chinese, Indian, Thai, or Indian food.
The same holds true for lunches when we frequently resort to a can of soup or box of macaroni and cheese or any other such product instead of putting our creative efforts into building an instant and easy yet delicious lunch. You will notice many ideas in this article and the hope is that these thoughts will not just enable you to get off to a fantastic start for ending the lunch rut we all seem to find ourselves at at some time or another but in addition to try new things all on your very own.
The fantastic news is that when you've learned the fundamentals of cooking it is unlikely you will ever have to relearn them. This usually means that you could constantly develop and expand your cooking abilities. Since you know new recipes and improve your culinary skills and talents you will see that preparing your meals from scratch is much more rewarding than preparing prepackaged meals which can be purchased from the shelves of your local supermarkets.
Many things affect the quality of taste from 🍬🍫Petits sablés choco-caramel, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🍬🍫Petits sablés choco-caramel delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make 🍬🍫Petits sablés choco-caramel is 15 biscuits. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook 🍬🍫Petits sablés choco-caramel estimated approx 15 min.
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook 🍬🍫Petits sablés choco-caramel using 17 ingredients and 24 steps. Here is how you cook it.
De délicieux petits biscuits sablés fourrés de caramel et recouverts de chocolat et fruits secs. Une vraie gourmandise comme je les aime ! Comme on dit, c’est une tuerie ! 🤭 #monlivredecuisine #chocolat #biscuits #gourmandises
Ingredients and spices that need to be Take to make 🍬🍫Petits sablés choco-caramel:
- Pour les biscuits :
- 2 Jaunes d'œuf
- 3 g Levure chimique
- 90 g Beurre doux mou
- 50 g Sucre en poudre
- 1 pincée Fleur de sel
- 1 sachet Sucre vanillé
- 120 g Farine de blé T45
- Pour le caramel :
- 120 ml Crème liquide entière (à température ambiante)
- 50 g Beurre demi-sel
- 100 g Sucre en poudre
- 1 pincée Fleur de sel
- Pour les finitions :
- 200 g Chocolat au lait
- Noix de pécan, amandes, noisettes... (Au choix)
- NB : Pour une finition classe et épurée : quelques feuilles d'or comestibles (et moins de fruits secs en déco) - Pour une finition plus "classique" : un peu de chocolat blanc
Instructions to make to make 🍬🍫Petits sablés choco-caramel
- 1️⃣ RÉALISATION DU CARAMEL (pour lui laisser le temps de refroidir et d'épaissir) : Faites fondre le sucre sans le remuer.
- Lorsque le sucre est fondu et commence à brunir à certains endroits, remuez en faisant de petits cercles et en les agrandissant petit à petit. (Vous allez incorporez progressivement, de plus en plus de sucre qui va se transformer en caramel)
- Hors du feu, ajoutez très progressivement la crème liquide en plusieurs fois et fouettez vivement à chaque fois entre chaque ajout. (Attention à ne pas vous brûler, la crème entre en ébullition avec le caramel à cause de la différence de t°c)
- Remettez sur le feu et ajoutez le beurre demi-sel en fouettant.
- Ajoutez la fleur de sel, fouettez.
- Continuez de fouetter encore 5 min pour faire épaissir un peu le caramel et débuter sa cuisson. (Attention à ne pas trop laisser cuire le caramel pour ne pas faire ressortir l’amertume). Réservez à t°c ambiante : votre caramel va épaissir mais rester très souple.
- 2️⃣ RÉALISATION DES BISCUITS SABLÉS : ♨️Préchauffez le four à 180°c.
- Dans un saladier, travaillez le beurre mou avec le sucre à l’aide d’une maryse jusqu’à ce que le mélange devienne homogène.
- Ajoutez les jaunes d’oeufs et mélangez.
- Incorporez la farine, la levure et la fleur de sel.
- Réservez 30 min au frais.
- Formez des petites boules de 15 g et placez chacune au fond de vos moules à muffins/cupcakes. Aplatissez-les très légèrement.
- Enfournez 10 à 15 min à 180°c.
- Dès la sortie du four, appuyez au maximum (mais sans percer) au centre de vos biscuits avec un bouchon à bouteille pour former un creux.
- Versez du caramel dans les cavités jusqu’au bord des biscuits.
- Laissez refroidir le tout.
- 3️⃣ RÉALISATION DE LA FINITION CHOCOLAT : Faites fondre le chocolat au lait et laissez-le refroidir.
- Versez du chocolat fondu dans chaque cavité jusqu’à la bordure des moules (à ras).
- Déposez délicatement des fruits secs sur le dessus de vos Krumchy.
- Réservez au frais 15 min avant dégustation pour que le chocolat fige. Réservez au frais pour conservation mais placez à t°c ambiante 15/20 min avant de déguster pour que le chocolat retrouve sa souplesse.
- Version "classique" : 🙂
- Version "classe" : 🙃
- Version "folle" : 🤪 Pour cette version, j'ai modifié la garniture en mettant une fine couche de ce caramel et en complétant par une mousse au caramel beurre-salé (c'est juste à tomber !)
- S'il vous reste du caramel, conservez-le dans un bocal hermétique, il restera souple et épais. Utilisez-le pour d'autres gourmandises 😉 (il se conserve facilement 2 semaines, voire plus).
It's those little actions you take towards your aim of cooking healthy foods for the family which may matter a lot more than any leap. Before you know it you will find that you all have more energy and a better understanding of overall health than you'd have imagined before changing your eating customs. If this is not sufficient to encourage you nevertheless, you can check out the excuse to go shopping for new clothes after you drop a size or 2.
So that's going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Make Homemade 🍬🍫Petits sablés choco-caramel. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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