Hey everyone, it is me, Dave, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Recipe of Speedy Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.
Let us face it, cooking isn't just a top priority from the lifestyles of every person, woman, or child on Earth. In actuality, far too people have left understanding how to cook a priority within their lives. This usually means that people often exist on convenience foods and boxed blends instead of taking your time and time to prepare healthy meals to our families and our personal enjoyment.
Healthful cooking can be difficult since many folks don't want to spend some time planning and preparing meals which our families refuse to eat. At the same time, we want our families to be healthy so we feel compelled to understand improved and new ways of cooking well balanced meals to the family to enjoy (and regrettably in a few instances scorn).
For those that are hoping to add wholesome cooking habits in their everyday routines, you'll find no more funds available than previously in order to help you in those endeavors. It is possible to seek the assistance of a qualified nutritionist, so your doctor can provide advice, you will discover all sorts of books on healthy eating, cooking, and living at the local library, and also the Internet is a superb way to obtain all kinds of advice when it involves leading a healthy lifestyle all around.
Many things affect the quality of taste from Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture is Pour 8-10 personne. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture estimated approx 1h (sans les temps d'attente).
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture using 22 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve that.
Le cheesecake est originaire de la Grèce antique. On le servait aux athlètes avant les premiers jeux Olympiques de 776 avant JC. Toujours en Grèce, on le sert traditionnellement comme dessert de mariage. L'écrivain Athenaeus a écrit la première recette de cheesecake de l'histoire en 230 après JC. Cette recette de cheesecake non cuit est la mienne. Destinée aux afficionados de la fraise, elle est constituée de 5 couches différentes : 1. Biscuit 2. Fraises 3. Crème fromagère 4. Purée de fraises 5. Confiture de fraises J'espère qu'il vous plaira ! ~Ele #cheesecake #fraise #dessert #gateau #fromage #confiture
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture:
- 250 gr fraises
- Base biscuitée (30 min d'attente):
- 250 gr biscuits sablés pur beurre de Walkers (de préférence, Shortbread Highlanders en Anglais), ou Mc Vitie's
- 75 gr beurre doux
- Confiture de fraises (30 min d'attente):
- 250 gr fraises
- 35 gr sucre blanc
- 10 ml jus de citron
- Sucre glace en supplément (au cas ou les fraises sont acides)
- Purée de fraises (30 min d'attente):
- 300 gr fraises
- 30 gr sucre
- Crème fromagère
- 400 gr crème fraiche entière froide
- 250 gr Mascarpone
- 200 gr fromage Philadelphia
- 120-140 gr sucre glace
- 1 cs d'arĂ´me de vanille
- Décoration
- Fraises
- Menthe
- Biscuits
Steps to make to make Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture
- Base de biscuits : Briser les biscuits Ă l'aide d'un mixeur.
- Faire fondre le beurre dans une casserole. Une fois le beurre fondu, ajouter la poudre de biscuits, puis mélanger jusqu'à l'obtention d'un résultat bien homogène.
- Mettre les biscuits dans un moule à fond amovible de 25cm de diamètre. Y verser le mélange de biscuits beurré, puis aplatir en vous aidant d'un verre. Placer le moule au réfrigérateur pendant au moins une demi-heure.
- Confiture de fraise : Laver puis couper la tige des fraises, avant de les placer dans un bol avec le sucre. Mélanger le tout.
- Placer le mélange dans une casserole, y ajouter le jus de citron et mélanger à feu puissant jusqu'à ce que je jus s'échappe des fruits.
- Ecraser les fraises tout en les remuant. Bouillir tout en continuant de remuer jusqu'à épaississement. La confiture est alors prête. Goûtez la confiture et si vous la trouvez trop acide, ajoutez du sucre glace au besoin.
- Purée de fraises : Lavez les fraises sans oublier de couper leur tige. Réduisez-les en purée à l'aide d'un mixeur.
- Versez la purée de fraise et le sucre dans une casserole. Cuire à feu moyen jusqu'à ébullition. Retirer du feu dès ébullition du mélange.
- Mettre la confiture et la purée de fraise dans deux bols instincts, puis réserver.
- Crème fromagère : Mettre la crème fraiche bien froide dans un bol, ainsi que le sucre glace et l'arôme de vanille. Battre 10 minutes avec un fouet jusqu'à épaississement du mélange. Ajouter ensuite Mascarpone et Philadelphia. Continuer de mixer jusqu'à l'obtention d'un résultat bien homogène. Réserver au réfrigérateur.
- Fraises : Laver les fraises, découper leurs tiges, avant de les découper verticalement. Découpez davantage de manière à ne plus percevoir de cavité apparente au creux des fraises (très important pour la décoration). Réservez les découpes de fraise restantes pour la garniture de l'étape suivante.
- Retirer du réfrigérateur le moule contenant la base biscuitée. Placer les fraises découpée précédemment tout autour du moule (voir photo), base vers le bas, pointe vers le haut. Répartissez le reste des fraises découpées au centre. Ajoutez du sucre glace au besoin en fonction de l'acidité des fruits.
- Retirer du réfrigérateur la crème fromagère. Etaler la crème dans un premier temps derrière les fraises installées autour du plat, tout en faisant bien attention à ne pas les faire tomber. Occupez vous ensuite du centre en recouvrant bien toute la surface de crème. Placer le tout au congélateur pour 6 heures ou encore mieux, une nuit entière.
- Retirer le moule du congélateur et ajouter la purée de fraise sur le dessus. Bien étaler partout. Remettez au congélateur pour au moins une demi-heure.
- Retirer à nouveau du congélateur et ajouter la confiture de fraises tout au dessus en étalant bien sur toute la surface.
- Avant de servir, laisser le dessert 4h au frigo, ou 2h en dehors. Si vous aimez les gateaux glacés, consommez immédiatement. Bonne dégustation !
Additionally you will detect as your experience and confidence grows that you will find your self increasingly more frequently improvising when you go and adjusting recipes to fulfill your own personal preferences. If you'd like more or less of ingredients or want to earn a recipe somewhat more or less hot in flavor that can be made simple adjustments along the way so as to achieve this goal. In other words you will start punctually to create snacks of one's individual. And that's something you will not of necessity learn when it has to do with basic cooking skills for novices however you would never know if you did not master those simple cooking skills.
So that's going to wrap this up with this exceptional food Steps to Make Quick Cheesecake à la fraise 🍓 triple texture. Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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