10+ Karely Qeema (Bitter Gourd) Article

Karely qeema (bitter gourd)

Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Karely qeema (bitter gourd). It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Karely qeema (bitter gourd) is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Karely qeema (bitter gourd) is something that I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Karely qeema (bitter gourd), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Karely qeema (bitter gourd) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Karely qeema (bitter gourd) is 8 people. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Karely qeema (bitter gourd) estimated approx 30min.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Karely qeema (bitter gourd) using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

کریلے قیمہ پسندیدہ ترین ڈشز میں سے ایک ہے اور الحَمْدُ ِلله بناتی بھی خوب ذائقہ دار ہوں میرے ابو کہتے تھے کریلے قیمہ بالکل میری امی یعنی اپنی دادی جیسا بناتی ہو اور ابو کی تعریف مطلب سند ہے اور میں سند یافتہ 😜❤

Ingredients and spices that need to be Take to make Karely qeema (bitter gourd):

  1. کریلے ایک کلو
  2. قیمہ بنا چکنائی ایک کلو
  3. پیاز 6 عدد درمیانی
  4. ٹماٹر 4 سے 5 عدد
  5. ادرک لہسن پیسٹ 2 ٹیبل اسپون
  6. نمک حسب ضرورت
  7. کٹی لال مرچ ایک ٹیبل اسپون
  8. پسی لال مرچ ہاف ٹیبل اسپون
  9. ہلدی 1ٹی اسپون
  10. کلونجی ہاف ٹی اسپون
  11. زیرہ ہاف ٹی اسپون
  12. پسہ گرم مصحالہ ہاف ٹی اسپون
  13. ہراھنیہ ہری مرچ حسب منشا۶
  14. آٸل حسب ضرورت

Instructions to make to make Karely qeema (bitter gourd)

  1. سب سے پہلے کریلے دھو کر چھیل لیں اور گول سلاٸس یا جیسے آپ کی مرضی ہو کاٹ لیں
  2. پھر ان میں نمک ڈال کر اچھے سے مکس کریں اور دس پندرہ منٹ ایسے ہی چھوڑدیں پھر ان کو اچھےسے دھو لیں اور پانی نتھار کر دھوپ میں دو گھنٹے رکھ کر ایک پین میں آٸل ڈال کر گولڈن فراٸی کرلیں اور نکال کر ایک ساٸیڈ رکھ دیں
  3. پھر ایک پتیلے میں آٸل ڈالیں ایک کپ اور اس میں پیاز باریک کتری ہوٸی ڈال کر اچھے سے مکس کریں اور ساتھ ہی کلونجی اور زیرہ بھی ڈال دیں اور پیاز گولڈن براٶن ہوجاۓ
  4. تو اس میں قیمہ ڈال کر مکس کریں ساتھ ہی ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر بھونیں اور نمک کٹی مرچ پسی مرچ ہلدی ڈال کر بھونیں مصحالے کی خوشبو آنے لگے تو ٹماٹر ڈال کر چلاٸیں اور ڈیڑھ گلاس پانی ڈال کر قیمہ گلنے تک میڈیم آنچ پہ پکاٸیں
  5. جب قیمہ بھناٸی پہ آجاۓ تو اچھے سے بھون کر اس میں فراٸی ہوۓ کریلے ایڈ کرکے دم پہ لگادیں ساتھ ہی گرم مصحالہ ہرادھنیہ ہری مرچ ڈال کر دس منٹ دم پہ رکھیں اور فلیم آف کرکے ڈش آٶٹ کریں اور اینجواۓ کریں❤

As your experience as well as confidence grows, you will find that you have more natural control over your diet and also adapt your diet to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or even more ingredients or is a little more or less hot, you can make basic changes to attain this objective. Simply put, start making your dishes on time. As for standard cooking abilities for novices you do not require to learn them however only if you grasp some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete guide to fast as well as simple lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food How to Make Perfect Karely qeema (bitter gourd). Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

0 Post a Comment

Post a Comment