Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Karely qeema (bitter gourd). It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Karely qeema (bitter gourd) is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Karely qeema (bitter gourd) is something that I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Karely qeema (bitter gourd), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Karely qeema (bitter gourd) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Karely qeema (bitter gourd) is 8 people. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Karely qeema (bitter gourd) estimated approx 30min.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Karely qeema (bitter gourd) using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.
کریلے Ù‚ÛŒÙ…Û Ù¾Ø³Ù†Ø¯ÛŒØ¯Û ØªØ±ÛŒÙ† ڈشز میں سے ایک ÛÛ’ اور الØَمْد٠Ùلله بناتی بھی خوب Ø°Ø§Ø¦Ù‚Û Ø¯Ø§Ø± ÛÙˆÚº میرے ابو Ú©Ûتے تھے کریلے Ù‚ÛŒÙ…Û Ø¨Ø§Ù„Ú©Ù„ میری امی یعنی اپنی دادی جیسا بناتی ÛÙˆ اور ابو Ú©ÛŒ تعری٠مطلب سند ÛÛ’ اور میں سند یاÙØªÛ ðŸ˜œâ¤
Ingredients and spices that need to be Take to make Karely qeema (bitter gourd):
- کریلے ایک کلو
- Ù‚ÛŒÙ…Û Ø¨Ù†Ø§ چکنائی ایک کلو
- پیاز 6 عدد درمیانی
- ٹماٹر 4 سے 5 عدد
- ادرک Ù„Ûسن پیسٹ 2 ٹیبل اسپون
- نمک Øسب ضرورت
- کٹی لال مرچ ایک ٹیبل اسپون
- پسی لال مرچ Ûا٠ٹیبل اسپون
- Ûلدی 1Ù¹ÛŒ اسپون
- کلونجی Ûا٠ٹی اسپون
- Ø²ÛŒØ±Û Ûا٠ٹی اسپون
- Ù¾Ø³Û Ú¯Ø±Ù… مصØØ§Ù„Û Ûا٠ٹی اسپون
- ÛØ±Ø§Ú¾Ù†ÛŒÛ Ûری مرچ Øسب منشا۶
- آٸل Øسب ضرورت
Instructions to make to make Karely qeema (bitter gourd)
- سب سے Ù¾ÛÙ„Û’ کریلے دھو کر چھیل لیں اور گول سلاٸس یا جیسے آپ Ú©ÛŒ مرضی ÛÙˆ کاٹ لیں
- پھر ان میں نمک ڈال کر اچھے سے مکس کریں اور دس Ù¾Ù†Ø¯Ø±Û Ù…Ù†Ù¹ ایسے ÛÛŒ چھوڑدیں پھر ان Ú©Ùˆ اچھےسے دھو لیں اور پانی نتھار کر دھوپ میں دو گھنٹے رکھ کر ایک پین میں آٸل ڈال کر گولڈن Ùراٸی کرلیں اور نکال کر ایک ساٸیڈ رکھ دیں
- پھر ایک پتیلے میں آٸل ڈالیں ایک Ú©Ù¾ اور اس میں پیاز باریک کتری Ûوٸی ڈال کر اچھے سے مکس کریں اور ساتھ ÛÛŒ کلونجی اور Ø²ÛŒØ±Û Ø¨Ú¾ÛŒ ڈال دیں اور پیاز گولڈن براٶن Ûوجاۓ
- تو اس میں Ù‚ÛŒÙ…Û ÚˆØ§Ù„ کر مکس کریں ساتھ ÛÛŒ ادرک Ù„Ûسن پیسٹ ڈال کر بھونیں اور نمک Ú©Ù¹ÛŒ مرچ پسی مرچ Ûلدی ڈال کر بھونیں مصØالے Ú©ÛŒ خوشبو آنے Ù„Ú¯Û’ تو ٹماٹر ڈال کر چلاٸیں اور ڈیڑھ گلاس پانی ڈال کر Ù‚ÛŒÙ…Û Ú¯Ù„Ù†Û’ تک میڈیم آنچ Ù¾Û Ù¾Ú©Ø§Ù¸ÛŒÚº
- جب Ù‚ÛŒÙ…Û Ø¨Ú¾Ù†Ø§Ù¸ÛŒ Ù¾Û Ø¢Ø¬Ø§Û“ تو اچھے سے بھون کر اس میں Ùراٸی ÛÙˆÛ“ کریلے ایڈ کرکے دم Ù¾Û Ù„Ú¯Ø§Ø¯ÛŒÚº ساتھ ÛÛŒ گرم مصØØ§Ù„Û ÛØ±Ø§Ø¯Ú¾Ù†ÛŒÛ Ûری مرچ ڈال کر دس منٹ دم Ù¾Û Ø±Ú©Ú¾ÛŒÚº اور Ùلیم آ٠کرکے ڈش آٶٹ کریں اور اینجواۓ کریںâ¤
As your experience as well as confidence grows, you will find that you have more natural control over your diet and also adapt your diet to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or even more ingredients or is a little more or less hot, you can make basic changes to attain this objective. Simply put, start making your dishes on time. As for standard cooking abilities for novices you do not require to learn them however only if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete guide to fast as well as simple lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap this up with this special food How to Make Perfect Karely qeema (bitter gourd). Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
0 Post a Comment
Post a Comment