Steps to Make Homemade Tarte à l’ananas flambé et coco !

Tarte à l’ananas flambé et coco !

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Steps to Prepare Quick Tarte à l’ananas flambé et coco !. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

When it comes to cooking, it's important to take into account that every one started somewhere. I don't know of a single person who was born with a wooden cooking spoon and ready to go. There's a whole lot of learning which must be carried out in order to become a prolific cook and then there is always room for improvement. Not only do you will need to begin with the basics in terms of cooking however you almost need to start when understanding how to cook a fresh cuisine such as Chinese, Indian, Thai, or Indian food.

The same holds true for lunches once we frequently resort to a can of soup or even box of macaroni and cheese or any other such product instead of putting our creative efforts into creating an instant and easy yet delicious lunch. You may observe many ideas in this article and the hope is that these ideas won't just enable you to get off to a terrific start for ending the lunch rut all of us seem to find ourselves at at some time or another but also to use new things all on your own.

Still another excellent bit of advice when it comes to cooking basics is to test simpler recipes for a while and expand your own horizons to the more elaborate recipes which abound. Most recipes will have a tiny note about their level of difficulty and you can go through the recipe to find out whether it is something you are interested in preparing or confident that you can prepare. Remember Rome was not built in one time and it will take quite some opportunity to build a reliable'repertoire' of recipes to work to your meal preparation spinning.

Many things affect the quality of taste from Tarte à l’ananas flambé et coco !, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarte à l’ananas flambé et coco ! delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tarte à l’ananas flambé et coco ! is Pour 8 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Tarte à l’ananas flambé et coco ! using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

Mmm à cet air estival qui fleure bon le soleil, les vacances, les plages et les cocotiers. Place à une spécialité de mon site Mmm Douceurs maison, qui comme le dit ma fille, « fait tropical » ! Un régal👌 https://mmmdouceursmaison.com/2019/05/31/tarte-a-lananas-flambe-et-coco/

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tarte à l’ananas flambé et coco !:

  1. 1 pâte sablée ou 1 pâte brisée de préférence maison
  2. Recette de la pâte👇
  3. https://mmmdouceursmaison.com/2010/11/17/article-isee-61145402/
  4. 1 ananas frais
  5. Pour la crème pâtissière maison:
  6. 1/2 l lait entier de préférence sinon demi-écrémé
  7. 2 jaunes d’ œufs extra-frais
  8. 1 cuill à café de vanille liquide ou une gousse de vanille fendillée ici
  9. 30 g farine de blé+30 g de Maïzena
  10. (Ou 50 g de farine de blé)
  11. 125 g sucre semoule
  12. 1 peu de cassonade (sucre roux)
  13. 1/2 bouchon de rhum ambré
  14. Et 60 g de noix de coco râpée

Steps to make to make Tarte à l’ananas flambé et coco !

  1. Garnissez un moule à tarte avec la pâte, piquez-la et laissez-la reposer une heure au frigo. Garnissez un moule à tarte avec la pâte, piquez-la et laissez-la reposer une heure au frigo.
  2. Épluchez l’ananas, en veillant à garder le chapeau, puis coupez-le en tranches, puis en petits morceaux. Et faites flamber les dés d’ananas avec un peu de rhum. Rajoutez un peu de cassonade, afin de faire légèrement flamber ces morceaux d’ananas.
  3. Préparez la crème pâtissière Faites chauffer le lait entier dans lequel vous aurez préalablement ajouté la vanille avec la moitié du sucre, dans une petite casserole. Veillez à bien remuer pour ne pas brûler le fond de la casserole. Dans un saladier mélangez le sucre restant avec la farine, ou le mélange farine/Maïzena. Ajoutez les 2 jaunes d’œufs et faites blanchir en mélangeant vigoureusement au fouet manuel. Versez le lait chaud progressivement en mélangeant.
  4. Puis reversez ce mélange dans la casserole, portez à ébullition et remuez au fouet manuel ou à la spatule, afin que le mélange épaississe. Parfumez avec le rhum et la noix de coco. Mélangez bien Préchauffez votre four à 240°C Sortez le fond de tarte du frigo et garnissez avec la crème pâtissière coco. Puis rajoutez les morceaux d’ananas
  5. Parsemez de noix de coco râpée et d’un peu de cassonade
  6. Faites cuire pendant 20 minutes. Il faut que le dessus soit doré ! Sortez du four et parsemez à nouveau de noix de coco.
  7. Laissez un peu refroidir et démoulez. Puis couvrez et mettez cette tarte au frigo. C’est prêt !
  8. Servez frais. Cette tarte gourmande se suffit à elle-même, en dessert ou au goûter…mais les plus gourmands peuvent la déguster avec de glace à la vanille ou rhum/raisin. C’est juste divin☻

It's those small steps you take towards your objective of cooking well balanced meals for your family which may matter far greater than any giant leap. Before you know it you may discover that you have greater energy and a better understanding of overall health than you would have envisioned before changing your cooking customs. If this is not sufficient to encourage you however, you could check out the excuse to shop for new clothes after you drop a size or two.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Easiest Way to Make Ultimate Tarte à l’ananas flambé et coco !. Thanks so much for your time. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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